Samuel R.M. Fundador UN.E.C. Vallés. (Unitat Escolar de Conducta) para alumnos con trastorno de la conducta y/o TDAH y comorbilidades que introducen límite a la educación formal en los institutos de referencia.
La nostra aproximació a l'avaluació del Trastorn de la conducta va orientada comprendre les particularitats del trastorn. Un trastorn que d'entrada hauríem de poder entendre, desxifrar la lògica que el sustenta "abans d'avaluar amb la finalitat de detectar i / o eliminar-corregir.
Així des del SIViT-TC quan parlem de l'avaluació del Trastorn de conducta, parlarem de construcció de saber. Construcció de saber com a qüestió preliminar a qualsevol tipus de valoració i intervenció.
L'avaluació de les necessitats dels infants i adolescents amb T.C. és un procés que necessita un vincle entre la persona que avalua, la persona avaluada i el que s'avalua. Entenem l'avaluació com una oportunitat per promoure una nova forma de relacionar-se, comunicar i tractar l'alumne amb TC, ja que l'avaluació pot ser l'inici d'un vincle amb el noi/a amb TC i la seva família.
Considerem fonamental la inclusió de condicions d'avaluació que permetin l'exploració de la subjectivitat, amb els nois amb TC i no la objectivació descriptiva, que ens faria caure en la categoria diagnòstica. Això ens diria molt de la patologia-Malaltia, però ben poc del subjecte, i de la lògica que el regeix.
En la valoració SIViT-TC, si el cas ho requereix i depèn del moment subjectiu del noi i la família, es demanda la intervenció externa del psiquiatra per valorar el cas.
La nostra intervenció pretén crear un marc conjunt de treball amb escoles i instituts. Considerem que el T.C. posa a proba certes dinàmiques de funcionament institucional i es per això que hem d’intentar arribar a certes convencions i corresponsabilitats amb tots el agents que estem implicats en el tractament d’aquests nois (psicoterapeutes, psicopedagogs,mestres,metges...).
|
|
|